שיעורים/מבחנים נוספים
כיתה יב 803 – שיעור 01 ב – נקודות קיצון של פונקציית פולינום
3.67K צפיות1 תגובות2 אוהב
ראשית נפתח את הסוגריים; נגזור את הפונקציה ונשווה את הנגזרת לאפס; נמצא 2 נקודות כ"חשודות" כקיצון; כדי לקבוע את סוג הנקודות הנ''ל: נבנה טבלה בכל תחום נבחר נציג; נציב כל נציג בנגזרת; אם הנגזרת קטנה מאפס, הפונקציה יורדת; אם הנגזרת גדולה מאפס, הפונקציה עולה.
כיתה יב 803 – שיעור 01 ג – המשך נקודות קיצון של פונקציית פולינום
1.21K צפיות0 תגובות5 אוהב
נמצא את נקודת החיתוך של הפונקציה עם ציר x על ידי הצבת Y שווה לאפס בפונקציה; נמצא את נקודת החיתוך של הפונקציה עם ציר Y על ידי הצבת X שווה לאפס בפונקציה; בנקודות הקיצון המשיק מקביל לציר X.
כיתה יב 803 – שיעור 02 א – גרף של פונקציית פולינום
1.03K צפיות0 תגובות2 אוהב
נמצא את שיעורי נקודות חיתוך הפונקציה עם צירX כשנשווה את Y לאפס; נמצא את שיעורי נקודות חיתוך הפונקציה עם ציר Y כשנשווה את X לאפס; נמצא את נקודות הקיצון כשנחשב את הנגזרת של הפונקציה ונשווה אותה לאפס; נמצא את סוג נקודות הקיצון על ידי בניית טבלה.
כיתה יב 803 – שיעור 03 א – תחומי עלייה וירידה של פונקציית פולינום
1.05K צפיות0 תגובות1 אוהב
נגזור את הפונקציה ; נציב את שיעורי נקודת הקיצון שנתונה בנגזרת הפונקציה שהיא משוואת המשיק, נמצא את תחומי העלייה והירידה בעזרת טבלה;
כיתה יב 803 – שיעור 03 ב – המשך תחומי עלייה וירידה של פונקציית פולינום
557 צפיות0 תגובות0 אוהב
נמצא את נקודת חיתוך הפונקציה עם ציר X כשנשווה את Y לאפס; נמצא את נקודת חיתוך הפונקציה עם ציר Y כשנשווה את X לאפס; נצייר סקיצה של גרף הפונקציה ונמצא את התחומים שבו הפונקציה חיובית ושלילית.
כיתה יב 803 – שיעור 04 א – תחום ההגדרה של פונקציה רציונלית
1.17K צפיות1 תגובות1 אוהב
הגדרת פונקציה רציונלית - מנה של 2 פולינומים. תחום ההגדרה של פונקציה - אוסף ערכי X שעבורם יש לפונקציה משמעות. את שיעורי נקודת הקיצון נמצא בעזרת השוואת הנגזרת לאפס. בעזרת הצבת הערכים הקיצוניים שמצאנו בגזירה הראשונה, בנגזרת השנייה של הפונקציה, נמצא את סוג נקודת הקיצון: אם התקבל ערך חיובי, יש לפונקציה נקודת מינימום, אם התקבל ערך שלילי, יש לפונקציה נקודת מקסימום,
כיתה יב 803 – שיעור 04 ב – המשך תחום ההגדרה של פונקציה רציונלית
472 צפיות0 תגובות1 אוהב
נבדוק אם הגרפים הנתונים מתאימים לתוצאות שקיבלנו. נמצא את תחומי העלייה של הפונקציה: ככל שערכו של X עולה, ערך הפונקציה Y עולה. נמצא את תחומי הירידה של הפונקציה: ככל שערכו של X עולה, ערך הפונקציה Y יורד. נבנה טבלה עם נקודת הקיצון ונקודת אי-הגדרה. בכל תחום של X נציב נציג, את הנציג נציב בנגזרת הפונקציה, כאשר הנגזרת גדולה מאפס, הנגזרת חיובית והפונקציה עולה. כאשר הנגזרת קטנה מאפס, הנגזרת שלילית והפונקציה יורדת.
כיתה יב 803 – שיעור 05 א – חקירת פונקציה רציונלית
1.07K צפיות0 תגובות0 אוהב
נשווה את המכנה לאפס, נמצא את נקודת אי-הגדרה של הפונקציה. נמצא את נקודת החיתוך של הגרף עם ציר Y, נשווה את X לאפס. נמצא את נקודת החיתוך של הגרף עם ציר X, נשווה את Y לאפס.
כיתה יב 803 – שיעור 05 ב – המשך חקירת פונקציה רציונלית
698 צפיות0 תגובות0 אוהב
נגזור את הפונקציה ונמצא את נקודת הקיצון. נבנה טבלה, נציב בה את נקודת אי- ההגדרה, נמצא באיזה תחום הפונקציה יורדת: על ידי הצבת נציגי התחומים של X בנגזרת. נמצא את הגרף המתאים לפונקציה על ידי השוואת התוצאות שקיבלנו, עם הגרפים הנתונים.
כיתה יב 803 – שיעור 06 – אסימפטוטות של פונקציה רציונלית
747 צפיות0 תגובות1 אוהב
נמצא את תחום ההגדרה של הפונקציה : כל הערכים של X פרט לאלה שמאפסים את המכנה. בנקודת אי-הגדרה יש אסימפטוטה אנכית; נגזור את הפונקציה ונשווה אותה לאפס, ונמצא את נקודות הקיצון ואת סוגן. נמצא שאין לפונקציה נקודת חיתוך עם ציר X, על ידי השוואת הפונקציה לאפס.
כיתה יב 803 – שיעור 07 א – גרף של פונקציה רציונלית
441 צפיות0 תגובות0 אוהב
נגזרת הפונקציה שווה לשיפוע המשיק; נגזור את הפונקציה ונציב את שיפוע המשיק הנתון ונמצא את הפרמטר הנדרש; תחום ההגדרה של הפונקציה היא X לא שווה לאפס; נמצא את ערך נקודות הקיצון של הפונקציה על ידי השוואת הנגזרת לאפס. על מנת לקבוע את סוגן מציבים את שיעורי נקודת הקיצון בפונקציית הנגזרת השנייה: כאשר ערך הנגזרת השנייה גדולה מאפס, נקבל נקודת מינימום, כאשר ערך הנגזרת השנייה קטנה מאפס, נקבל נקודת מקסימום,
כיתה יב 803 – שיעור 07 ב – המשך גרף של פונקציה רציונלית
265 צפיות0 תגובות0 אוהב
בהתאם למיקום נקודת המינימום, המקסימום ונקודת אי - ההגדרה, נמצא באיזה תחום הפונקציה עולה או יורדת. נמצא איזה גרף מתאים לפונקציה, בהתאם לתוצאות שיעורי נקודות הקיצון שקיבלנו וסוגן.
כיתה יב 803 – שיעור 08 – משוואת המשיק לפונקציה רציונלית
746 צפיות0 תגובות1 אוהב
נמצא את ערך הפרמטר A : על ידי גזירת הפונקציה והצבת נקודת המינימום בנגזרת. נשווה את הנגזרת של הפונקציה לשיפוע המשיק, ונמצא את נקודת ההשקה; נציב את שיעורי נקודת ההשקה בנוסחת המשוואה הכללית, ונקבל את משוואת המשיק. נמצא את המרחק של הנקודה B מראשית הצירים: על ידי הצבת X=0 במשוואת המשיק.
כיתה יב 803 – שיעור 09 א – חקירת פונקציה עם שורשים
1.62K צפיות2 תגובות0 אוהב
תחום ההגדרה: הביטוי בתוך השורש הריבועי חייב להיות חיובי. נמצא את נקודות החיתוך עם ציר X על ידי הצבת Y=0 נמצא את נקודות החיתוך עם ציר Y על ידי הצבת X=0 לצורך מציאת נקודות החשודות כנקודות קיצון של הפונקציה: נגזור אותה ונשווה אותה לאפס. ובעזרת טבלה נמצא האם הנקודה היא נקודת מקסימום: על ידי הצבת שיעורה בנגזרת הפונקציה, או על ידי הנגזרת השנייה שלה: אם ערך הנגזרת השנייה קטנה מאפס, נקבל נקודת מקסימום.
כיתה יב 803 – שיעור 09 ב – המשך חקירת פונקציה עם שורשים
387 צפיות0 תגובות0 אוהב
נחקור את הגרפים הנתונים על סמך התוצאות שקיבלנו בסעיפים קודמים: נרשום מדוע גרף מסויים מתאים לפונקציה וגרף אחר אינו מתאים לה.
כיתה יב 803 – שיעור 10 – תחום הגדרת פונקציה עם שורשים
509 צפיות0 תגובות0 אוהב
לפי נתוני השאלה, נמצא את שיעורי נקודת הקיצון: על ידי פעולת הגזירה של הפונקציה, והשוואת הנגזרת לאפס. כאשר הנגזרת היא בצורת שבר, והביטוי במכנה של הנגזרת חיובי, ניתן לגזור רק את המונה של הנגזרת. כדי לקבוע את סוג הקיצון: נמצא את הנגזרת השנייה של המונה,, אם נמצא שהיא קטנה מאפס, נקבל נקודת מקסימום. לשרטוט סקיצה של הפונקציה: נבנה טבלה ובה נקודות שנמצאות על הפונקציה.
כיתה יב 803 – שיעור 11 – שטח מקסימלי
1.99K צפיות0 תגובות1 אוהב
נבנה פונקציה של שטח המשולש הנתון; נמצא את נקודת הקיצון: על ידי כך שנגזור את הפונקציה ונשווה אותה לאפס. נמצא שהנקודה שמצאנו מקסימלית: על ידי הנגזרת השנייה של הפונקציה בנקודת הקיצון. נחשב את שטח המשולש הנתון.
כיתה יב 803 – שיעור 12 – סכום מינימלי של ריבועי אלכסונים
284 צפיות0 תגובות1 אוהב
נשתמש במשפט פיתגורס: סכום ריבועי הניצבים שווה לריבוע היתר. נבנה את הפונקציה של סכום ריבועי האלכסונים; נמצא את נקודת הקיצון: על ידי שימוש בנגזרת של הפונקציה; נמצא את סימן הנקודה: על ידי שימוש בנגזרת השנייה של הפונקציה.
כיתה יב 803 – שיעור 13 – ערך מינימלי של סכום
681 צפיות4 תגובות0 אוהב
נמצא מתוך הנתונים, את הסכום X+Y נביא אותו למינימום: על ידי גזירת הפונקציה; נבנה טבלה ונמצא את נקודת המינימום. נמצא את הסכום המינימלי.
כיתה יב 803 – שיעור 14 – מרחק מינימלי בין פונקציות
1.09K צפיות0 תגובות0 אוהב
הפונקציה הראשונה היא ממעלה ראשונה ולכן היא מתאימה לקו ישר. שיפוע הקו - המקדם של X חיובי וזה מתאים לישר עולה. נרשום את שיעורי הנקודה A שנמצאת על הישר בעזרת X ו- Y נמצא את אורך הקטע AB : על ידי השוואת הנגזרת של הפונקציה לאפס; בעזרת הצבת שיעורי X של נקודות הקיצון בנגזרת השנייה, נגלה שיש לנו נקודות מינימום.
כיתה יב 803 – שיעור 15 – נפח תיבה מקסימלי
331 צפיות1 תגובות0 אוהב
נבנה את פונקציית נפח התיבה בעזרת הנתונים. נמצא את נקודת הקיצון של הפונקציה: על ידי השוואת הנגזרת שלה לאפס, ואת סימן נקודת הקיצון: על ידי הצבת שיעור X של נקודת הקיצון שמצאנו, בנגזרת השנייה של הפונקציה.
כיתה יב 803 – שיעור 16 – שטח מעל ומתחת לציר X
580 צפיות2 תגובות1 אוהב
נתונה נגזרת הפונקציה ונקודה עליה. כדי למצוא את הפונקציה, נשתמש בפעולת האינטגרל, שהיא פעולה הפוכה לפעולת הנגזרת. את השטח המוגבל על ידי גרף הפונקציה נמצא על ידי: מציאת נקודות החיתוך עם ציר X נבנה טבלה שבה נציב את : נתוני הפונקציה העליונה, תחום הפונקציה ואת הפונקציה התחתונה. נפחית את האינטגרל של הפונקציה התחתונה מהעליונה, בתחום נקודות החיתוך עם ציר X שמצאנו.
כיתה יב 803 – שיעור 17 א – שטח בין הגרף והצירים
358 צפיות1 תגובות1 אוהב
כדי למצוא את נקודות הקיצון של הפונקציה, נגזור אותה ונשווה את התוצאה לאפס,
כיתה יב 803 – שיעור 17 ב – המשך שטח בין הגרף והצירים
322 צפיות0 תגובות0 אוהב
נמצא את נקודות חיתוך הפונקציה עם הצירים. נבנה טבלה ובה נרשום: את הפונקציה העליונה, את התחום שבו אנו מחשבים את השטח הדרוש, את הפונקציה התחתונה. למציאת השטח המבוקש, נבצע את פעולת האינטגרל של הפרש הפונקציות בתחום שמצאנו.
כיתה יב 803 – שיעור 18 א – שטח בין ישר ופרבולה
337 צפיות0 תגובות0 אוהב
נמצא את משוואת הישר המבוקש על ידי הבנה שהשטח הכללי הוא מלבן. נמצא את נקודת החיתוך של הישר והפרבולה.
כיתה יב 803 – שיעור 18 ב – המשך שטח בין ישר ופרבולה
284 צפיות0 תגובות0 אוהב
נמשיך לפתור את חלק ג של השאלה הקודמת: נחשב את שטח המלבןABCO = S1+S2 נחשב את S2 על ידי : בניית טבלה ובה נציב את הנתונים הבאים: הפונקציה העליונה, תחום השטח, הפונקציה התחתונה. פעולת האינטגרל על הפרש הפונקציות בתחום השטח.
כיתה יב 803 – שיעור 19 א – שטח בין 2 גרפים
246 צפיות0 תגובות0 אוהב
למדנו שנגזרת הפונקציה שווה לשיפוע המשיק. נגזור את הפונקציה ונשווה אותה לשיפוע המשיק, ונקבל את נקודות ההשקה. נמצא את משוואת המשיק , על ידי הצבת נקודת ההשקה ושיפוע המשיק , במשוואה הכללית של קו ישר.
כיתה יב 803 – שיעור 19 ב – המשך שטח בין 2 גרפים
259 צפיות1 תגובות0 אוהב
נחשב את השטח בין 2 הגרפים על ידי: בניית טבלה ובה: נתוני הפונקציה העליונה, תחום נקודות החיתוך של 2 הפונקציות, נתוני הפונקציה התחתונה. פעולת האינטגרל על הפרש הפונקציות בתחום הנ''ל, יעזור לנו למצוא את מבוקשנו.
כיתה יב 803 – שיעור 05 ג – מבחן תשע"ב – חקירת פונקציה רציונלית
1.78K צפיות0 תגובות0 אוהב
נמצא את תחום ההגדרה: כאשר X לא שווה לאפס, כיון שאם X=0 זה מאפס את המכנה. נמצא את חיתוך הפונקציה עם הצירים.
כיתה יב 803 – שיעור 05 ד – מבחן תשע"ב – המשך חקירת פונקציה רציונלית
383 צפיות0 תגובות0 אוהב
מצאנו את נקודות הקיצון של הפונקציה, נבנה טבלה כדי למצוא את סוג נקודות הקיצון. ואת תחומי העלייה והירידה של הפונקציה.
כיתה יב 803 – שיעור 05 ה – מבחן תשע"ב – המשך חקירת פונקציה רציונלית
229 צפיות0 תגובות0 אוהב
נבדוק איזה גרף מתאים לפונקציה המקורית: גרף 1 נפסל - אין לו נקודות חיתוך עם ציר X; גרף 2 נפסל - יש לו נקודות קיצון הפוכות ממה שיש לפונקציה המקורית; גרף 3 נמצא מתאים - הפונקציה עולה ויורדת בתחומים שמצאנו; ונקודות הקיצון מתאימות; גרף 4 נפסל - אין לפונקציה נקודות חיתוך עם ציר Y.
כיתה יב 803 – שיעור 12 ב – מבחן תשע"ב – סכום מינימלי
305 צפיות0 תגובות1 אוהב
נסמן את שיעורי הנקודה C באמצעות הפמטר X; נגזור את הפונקציה הנתונה ונמצא את שיעורי נקודות הקיצון; בעזרת פעולת הנגזרת השנייה של הפונקציה המקורית, נמצא את סימן נקודת הקיצון - מינימום.
כיתה יב 803 – שיעור 17 ג – מבחן תשע"ב – אינטגרל של פונקציה
954 צפיות0 תגובות1 אוהב
נגזור את הפונקציה הנתונה. שיפוע המשיק = נגזרת הפונקציה. בעזרת שיפוע המשיק ונקודת ההשקה, נמצא את הפרמטר. למציאת נקודות קיצון של הפונקציה, נשווה את נגזרת הפונקציה לאפס. את סוג נקודת הקיצון, נמצא על ידי הנגזרת השנייה: אם הנגזרת השנייה חיובית, אזי יש נקודת מינימום. לצורך מציאת הפונקציה, נפעיל את פעולת האינטגרל, על פונקציית הנגזרת, ונציב בה את שיעורי נקודת ההשקה.
כיתה יב 803 – שיעור 18 ג – מבחן תשע"ב – אינטגרל שטח ומשיק
1.06K צפיות0 תגובות0 אוהב
נמצא את נקודת ההשקה בנקודה נתונה, על ידי הצבתה בפונקציה הנתונה. נמצא את נגזרת הפונקציה = שיפוע המשיק; בעזרת הנוסחה הכללית של פונקציה לפי שיעורים נתונים של נקודה. נמצא את שיעורי נקודת החיתוך של המשיק עם ציר X.
כיתה יב 803 – שיעור 18 ד – מבחן תשע"ב – המשך אינטגרל – שטח ומשיק
437 צפיות0 תגובות0 אוהב
לצורך פתרון השאלה, מנקודת ההשקה נוריד אנך לציר X . S3 - השטח שבין הישר המשיק לפונקציה ובין ציר X . נבנה טבלה שבה נרשום: את הפונקציה העליונה, את התחום שבו נחשב את השטח, ואת הפונקציה התחתונה. נחשב את פעולת האינטגרל בתחום שמצאנו.
כיתה יב 805 – שיעור 05א – בני – תרגיל חקירת פונקציה
528 צפיות0 תגובות0 אוהב
נפתור תרגיל בגרות של חקירת פונקציה לוגריתמית. חלק א' - נמצא תחום הגדרה, ונחליף את בסיס הלוג של הפונקציה
כיתה יב 805 – שיעור 05ב – בני – תרגיל חקירת פונקציה
679 צפיות0 תגובות0 אוהב
נפתור תרגיל בגרות של חקירת פונקציה לוגריתמית. חלק ב' - נפתור נגזרת של פונקציה לוגריתמית
כיתה יב 805 – שיעור 05ג – בני – תרגיל חקירת פונקציה
313 צפיות0 תגובות0 אוהב
נפתור תרגיל בגרות של חקירת פונקציה לוגריתמית. חלק ג' - נפתור את ערך הפונקציה בערכי X מסויימים
כיתה יב 805 – שיעור 10א – בני – תרגיל בגרות חורף 2012 – חקירת פונקציה
314 צפיות0 תגובות0 אוהב
פתרון שאלת בגרות חורף 2012. חלק א' - שרטוט סקיצה של הפונקציה וחישוב פרמטר בפונקציה
כיתה יב 805 – שיעור 10ב – בני – תרגיל בגרות חורף 2012 – חקירת פונקציה ואינטגרל
310 צפיות0 תגובות0 אוהב
פתרון שאלת בגרות חורף 2012. חלק ב' - פתרון אינטגרל
כיתה יא 804 – בני – שיעור 03א – אסימפטוטות 1
1.15K צפיות2 תגובות0 אוהב
הסבר על אסימפטוטות. חלק א' - אסימפטוטה אנכית
כיתה יא 804 – בני – שיעור 03ב – אסימפטוטות 2
597 צפיות0 תגובות1 אוהב
הסבר על אסימפטוטות. חלק ב' - אסימפטוטה אופקית
כיתה יא 804 – בני – שיעור 04א – קיץ תשעב – תחום הגדרה, אסימפטוטות, חיתוך הפונקציה עם הצירים, עליה וירידה
767 צפיות0 תגובות0 אוהב
פתרון שאלה 7 מבגרות קיץ תשע"ב - חלק א'. אנליזת פונקציה שהיא מנה של פולינומים.
כיתה יא 804 – בני – שיעור 04ב – קיץ תשעב – גרף הפונקציה
445 צפיות0 תגובות2 אוהב
פתרון שאלה 7 מבגרות קיץ תשע"ב - חלק ב'. אנליזת פונקציה שהיא מנה של פולינומים.
כיתה יא 804 – בני – שיעור 08א – קיץ תשעב – תחום הגדרה, עליה וירידה, חיתוך עם הצירים, גרף הפונקציה
455 צפיות2 תגובות0 אוהב
פתרון שאלה 8 מבגרות קיץ תשע"ב. חלק א - תחום הגדרה, תחומי עלייה וירידה, חיתוך עם צירים ושרטוט סקיצה של שתי פונקציות
כיתה יא 804 – בני – שיעור 08ב – קיץ תשעב – נקודת מפגש בין משיקים
314 צפיות0 תגובות0 אוהב
פתרון שאלה 8 מבגרות קיץ תשע"ב. חלק ב - חישוב משיקים לשתי הפונקציות ומציאת המפגש שלהם
כיתה יא 804 – בני – שיעור 08ג – קיץ תשעב – שטח משולש בין משיקים וישר
158 צפיות0 תגובות0 אוהב
פתרון שאלה 8 מבגרות קיץ תשע"ב. חלק ג - חישוב שטח בין המשיקים ובין x=1.
כיתה יא 804 – בגרות חורף תשע"ג – בני – שיעור 07א – חקר הפונקציה 1
537 צפיות2 תגובות0 אוהב
פתרון בגרות חורף תשע"ג. שאלה 7 - חקר הפונקציה חלק א' - תחומי הגדרה, מפגש עם צירים, נקודות קיצון